Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğümüz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından ilimizde uygulanan “İl Spor Merkezleri” Kış Spor Okullarımızın faaliyetleri başlıyor. Kış Spor Okullarımızda Atletizm, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Boks, Cimnastik, Eskrim, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Karate, Kick – Boks,  Masa Tenisi, Okçuluk, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol, ve Yüzme branşlarındaki çalışmalara Yaz Spor Okullarımızda eğitim gören öğrencilerimiz dahil edilecek ve yeni kayıtlara da yine Eylül ayının üçüncü haftasından itibaren başlanacak.

Kaliteli eğitim anlayışı ile faaliyetlerini her geçen yıl çıtasını yükselterek devam ettiren İl Spor Merkezlerimiz, bu yıl yaz spor okullarımızda 4287 öğrencisine toplam 21 dalda eğitim verdi. Yaz döneminde eğitim gören öğrencilerimizin spor altyapımıza kazandırılması adına ve tüm yıl çalışmalarına devam edebilmesi için Kış Spor Okullarımızın kayıt dönemi başlatıldı.

Yüzme branşı haricinde tüm dallarda ücretsiz eğitim verilecek olan kış spor okullarımızın kayıtları İl Müdürlüğümüz Spor Servisi’nde yapılacak. Kış Spor Okullarımıza devam etmek isteyen 5 – 17 yaş tüm çocuklarımız 20 branştan dilediklerine kayıt yaptırabilecek.

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık ; “Geçtiğimiz yıl 3037 rakamı ile kapattığımız yaz spor okullarımızda bu yıl % 41 oranında artış sağlayarak 4287 evladımıza 21 dalda eğitim verdik. Her geçen yıl bu rakamın artması bizleri oldukça sevindiriyor. Bir çok çocuğumuz yine yaz döneminde dahil oldukları branşlarında temelden eğitim gördüler ve belli bir seviyeye gelmiş oldular. Fakat çocuklarımızın gelişimlerini ilerletmeleri ancak kış spor okullarımız devam etmeleri ile mümkün olmaktadır. İlimiz spor altyapısının gelişmesinde çok büyük önem taşıyan İl Spor Merkezlerimiz kış spor okullarımızda eğitimlerine devam eden öğrencilerimiz ilerleme kaydettikten sonra spor kulüplerimize lisanslanacak ve ketegorilerine göre yerel müsabakalara çıkma hakkını elde edecek. Bu konuda da deneyim kazanan sporcularımızın ilimizi, bölgesel, ulusal veya uluslararası müsabakalarda temsil edeceğini ummaktayız. Bizler evlatlarımız için varız ve onlar bizim gurur kaynaklarımız. Eğitim – Öğretim dönemi süresince devam edecek olan Kış Spor Okullarımızda yaz döneminde olduğu gibi çocuklarımızın geleceği için aynı hassasiyet içerisinde gayret gösterilecektir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz adına tüm yavrularımızı Kış Spor Okullarımıza kayıt yaptırmaya davet ediyor, yaz spor okullarımıza katılan çocuklarımıza, değerli velilerimize, yavrularımızı yaz dönemi boyunca özverili bir şekilde çalıştıran tüm antrenörlerimize ve tesislerimizde görev yapan personelimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.