Bu yıl 13-19 Ekim tarihleri arasında ikincisi gerçekleştirilecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri programı netlik kazandı.

"Amatör spor Haftası" etkinlikleri Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun koordinesinde yapılacak.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa olarak vatandaşlarda düzenli fiziksel aktivite oluşturulmasını özendirmek amacıyla düzenlenen ve ülke genelinde 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacak ’Amatör Spor Haftası’ ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Amatör Spor Haftası’nda düzenlenecek olan faaliyetlerle farkındalık oluşturularak, halkımıza düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcuların halka tanıtılması sağlanacak.

İl Tertip Komitesinin hazırlamış olduğu programa göre;

13 Ekim Pazartesi günü saat 17.00’da Halime Çavuş Kapalı Yüzme Havuzu’nda 8 – 12 Yaş Yüzme Müsabakaları yapılacak. Saat 20.00’da ise İsmail Dikmenli Badminton Salonu’nda Badminton Etkinliği düzenlenecek.

14 Ekim Salı günü Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda saat 18.00’da Veteran Erkekler Voleybol Müsabakaları yapılacak.

15 Ekim Çarşamba günü yine Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda saat 17.00’da Minikler ve Veteran Erkekler Basketbol Müsabakaları oynanacak. Karşılaşmaların ardından 3 Sayı Yarışması düzenlenecek.

16 Ekim Perşembe günü Atatürk Spor Salonu’nda saat 17.00’da Küçükler ve Yıldızlar Hentbol Müsabakaları yapılacak.

17 Ekim Cuma günü saat 14.30’da Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’ndan Gazi Stadyumu’na milli sporcularımız, hakemlerimiz, antrenörlerimiz ve tüm halkımızın katılacağı sporcu kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Gazi Stadyumu’nda sona eren yürüyüşün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra açılış konuşması, halk oyunları gösterisi yapılacak ve Tüm amatör spor kulüplerimizin en az bir idareci ve 10 sporcusu ile iştirak edeceği Amatör Spor Kulüpleri Malzeme dağıtımı yapılacak. Malzeme dağıtımının ardından Cimnastik, Eskrim ve Uzak Doğu Sporları Gösterileri düzenlenecek. Program havanın yağışlı olması durumunda Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenecek. Saat 17.00’da ise yine Gazi Stadyumu’nda Minikler Dörtlü Turnuva saat 19.00’da Şöhretler Futbol Karşılaşmaları oynanacak.

18 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’da Polis Ormanı Kros Parkuru’nda Küçük – Yıldız – Genç Atletizm Müsabakaları yapılırken, Saat 16.00’da Gazi Stadyumu’nda Minikler Dörtlü Turnuvasının final karşılaşmaları oynanacak. Saat 18.30’da Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda İlimizi başarı ile temsil eden sporcularımıza plaket ve ödül töreni, Mahalli Ligler Kupa Töreni ve Cimnastik, Eskrim ve Uzak Doğu Sporları Gösterileri düzenlenecek. Ayrıca gecede tüm konuklara banket servisi de yapılacak.

19 Ekim Pazar günü ise Nasrullah Meydanı’nda saat 09.30’da Atatürk Spor Salonu – Baraj Yolu arası Büyükler Bisiklet Yarışları düzenlenecek. Saat 13.00’da ise Barutçuoğlu AVM’de vatandaşlarımızın iştirak edebileceği  bilek güreşi, badminton, masa tenisi ve dart etkinlikleri yapılacak.

Amatör Spor Haftası Programına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

PRORAM.pdf