Kastamonu Gençlik Merkezimiz 17 - 20 Kasım tarihleri arasında katıldığı ve “Lider Ülkenin Lider Gençleri” Sloganıyla yapılan Gençlik Merkezi Günleri'nde büyük ilgi gördü.

Ülke çapında 81 ilin, 182 Gençlik Merkezi Ankara’da ATO Kongre ve Gösteri Merkezi’nde biraraya geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın konuşmasıyla başlayan etkinliği halk oyunları ve “7 Bölge 7 Türkü” ekibinin konseri takip etti. Açılışın ardından ziyaretçilerini bekleyen rengârenk stantlar gezildi. Her güzel geçen günün akşamında Ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimiz Uğur ışılak ve Murat Kekilli konserleri ile coştular.

Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, Gençlik Merkezi Müdürümüz Volkan UĞUR, ile birlikte standımızda Gençlik liderlerimiz Funda Mısırlı Gültekin, Emine KARTAL, Tayyar Ali KÖSE ve Taş baskı eğitmenimiz Zahide ATEŞ standımızda görevli olarak yer aldılar.

Standımızda Gençlik Merkezimizdeki kurslarda yapılan karakalem, ebru, rölyef, taş baskı, tezhip ve takı çalışmaları sergilendi. Kurulan taş baskı atölyesinde ziyaretçiler taş baskı çalışması yaptılar. Fotobloklarla Kastamonu’nu tarihteki önemi anlatıldı. İstiklal marşımızın orijinali ve Türkçesinin yazılı olduğu el işlemeli ahşap kürsü yoğun ilgi gördü. Ziyaretçilere çekme helvası ikram edilerek sarımsak hediye edildi.
Standımızı Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay KILIÇ, Kastamonu milletvekilimiz Mustafa Gökhan GÜLŞEN, Müsteşarımız Faruk ÖZÇELİK, Spor Genel Müdürümüz Mehmet BAYKAN, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürümüz Sinan AKSU, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürümüz Harun SÖNMEZ, ve Genç Fed. Genel Başkanı Ahmet SÖZBİLİR, Genel Müdür Yardımcıları, daire başkanları, bakanlık çalışanları ve çok sayıda gencimiz ziyaret etti.

Bakanımız Çağatay Kılıç ayrıca Kastamonu’nun yöresel el sanatı olan taş baskıyı da bizzat uyguladı.

81 İl Müdürümüz ve Liderlerini ağırladığımız standımıza Ankara halkı da büyük ilgi gösterdi.

Gençlik merkezi günleri gençlerimizin birbirini tanımaları, anlamaları duygu ve fikir birliği içerisinde kaynaşmalarını ve 81 İlin Gençlik Merkezi faaliyetlerinden haberdar olmaları sağladı.