Batı Karadeniz Bölgesinin en uzun pistine sahip Ilgaz 2- Yurdum Tepe Kayak Merkezi, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Nadir Aplarslan ve Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz ile Zehra Karadeniz’in katılımları ile açılışı yapıldı.

Açılış programına ayrıca Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Eski Milletvekilleri Mehmet Yıldırım ve Murat Demir, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, Belediye Başkanı Op.Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, İdare Mahkemesi Başkanı Berkan Ayturan,  Baro Başkanı Av. Özgür Demir, Vali Yardımcıları Ünal Kılıçarslan, Vedat Yılmaz, Vali Yardımcısı Vekilleri Mustafa Taş ve İbrahim Çenet, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mücahit Avkıran, İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri  Tahir Zafer Karahasan, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütleri ile çok sayıda halk katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan tören protokol konuşmaları ile devam etti.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu konuşmasında ; “Bu güzel vesile ile Kastamonu’muza bir güzel hizmeti daha kazandırmanın mutluluğuyla bir araya geldik. Sizlerle buluştuk Cenabı- ı hakka hamdolsun hepinizi hürmetle saygıya ve muhabbetle selamlıyorum. Ilgaz 2 Yurdun Tepe Kayak Merkezinin açılışının hem Kastamonu’muza, spor hayatımıza turizm hayatımıza, güzel hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.  Özellikle Valimizi, İl Özel İdaremizi, Gençlik ve Spor Bakanlığımızı, Spor TOTO teşkilatımızı, Kültür ve Turizm Bakanlığımızı uzun zamandır yapımının tamamlanması için beklenen bir takım hukuki problemlerle karşı karşıya kalan bu tesisin bütün hepsini aşarak gerçekleştirilmesine katkıda bulundukları için huzurlarınızda tekrar teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Valimiz Yaşar Karadeniz konuşmasında;  “Sayın Bakanım Sayın Valilerimiz, Sayın Milletvekilim, Sayın Bakan Yardımcım, değerli Belediye başkanlarım, değerli protokol, kıymetli davetliler, kıymetli çalışma arkadaşlarım, basınımızın değerli mensupları, 2013 yılında yapımına başlanan, bu kayak sezonu başında yapımı tamamlanan Ilgaz 2 Yurdum Tepe Kayak Merkezine teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız hoşgeldiniz. İlimiz birçok sektörde olduğu gibi turizmde de önemli potansiyele sahip bir ildir. Bu potansiyeli harekete geçirmek için turizmin değişik türleri için yatırımlarda çok önemli mesafeler alınmış, bir çoğu hizmete açılmış, bazılarının ihale ve yapım süreçleri devam etmektedir. Ulaşım imkanlarının gelişmesi 2018 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olması ve 2017 yılında yapılan turizm çalıştayının her aşamasının takibinin devam etmesi ilimiz turizminde elde ettiği ivmeyi hızlandırmıştır. Turizmin önemli bir parçası olan yöresel ürün ve hediyelik eşya sektörünü geliştirmeye yönelik çalışmalara hız verilmiştir. 2017 yılında 2 olan coğrafi işaretli ürün sayısı bugün itibari ile 12 ‘ ye çıkarılarak Ankara ile birlikte Türkiye’ de 5. Sıraya yerleşmiştir. 18 ürünün başvurusu da Bakanlıkta sırada beklemektedir. Yapılan çalışmaların sonuçları da alınmaya başlamıştır. Toplam konaklama sayısı 2017 yılında 451 binken 2018 yılında 523 bin olmuş, 2019 yılında da %46’lık bir artış göstererek 763 bin’e çıkmıştır. Ilgaz 2 Yurdun Tepe Kayak Merkezi de bu amaç doğrultusunda yapılan önemli bir tesistir. Yapımı hukuki anlaşmazlık nedeniyle 2015 yılını bulmuş olan tesisi yapan firmayla 2017 yılında uzlaşma sağlanarak 2019 yılı sonunda tamamlanmıştır. Bugün hizmete açacağımız Yurdun Tepe Kayak Merkezi, Özel İdarenin öz kaynaklarıyla birlikte Spor TOTO teşkilatı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının yapmış oldukları önemli desteklerle finansa edilmiştir. Sayın Bakanım Ilgaz için önemli bir tesisin açılışına teşriflerinizden dolayı zatialinize ve tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Yapımına destek olan Bakanlık ve kurumlara, İl Özel İdaresi personeli başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum Ilgaz 2 Yurdun Tepe Kayak Merkezinin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.   

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz’in ve protokolün katılımı ile kurdele kesimi yapıldı akabinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün sporcuları tarafından kayak gösterisi gerçekleştirildi.

Son olarak tören, tesisin lobisinde Kokteyl ve Şehr-i Dilara Müzik Topluluğunun müzik dinletisi ile son buldu.