İlimiz ev sahipliğinde düzenlenen güreş grup yarışmaları sona erdi.

7 – 9 Şubat tarihleri arasında düzenlenen mücadeleler Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda yapıldı.

Serbest ve Grekoromen stil yarışmalarına 14 ilden 380’i aşkın sporcu katıldı.

Yapılan yarışmalar sonunda derece elde eden sporcular için madalya töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene Kastamonu Valimiz Yaşar Karadeniz, Kastamonu Belediye Başkanı Op.Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak, kurum amirleri, sporcular ve vatandaşlarımız katıldı.

Düzenlenen törende Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak konuşmasında: “Ata sporumuz olan güreşe ülkemizde olduğu gibi ilimizde de büyük önem veriyoruz. İlimizde düzenlenen güreş grup birinciliğine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Umut ediyorum ki burada mindere çıkıp mücadele veren gençlerimiz gelecekte ülkemizi en güzel yerlerde temsil edecekler ve bizleri gururlandıracaklar. Sağ salim bir organizasyonu daha geride bıraktık. Bu bizim için en önemlisiydi. Ben şahsım ve kurumumuz adına tüm sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Belediye Başkanı Op.Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu tüm sporcuları tebrik ederek, ilimizde düzenlenen güreş grup birinciliğinin sporcularımızda güzel izler bırakması temennilerini taşıdıkları belirtti.

Valimiz Karadeniz konuşmasında “Ülke olarak gelişmişliğimizin önemi olan spor dallarımızın sahalara yansıtılmasının en güzel sonucu dünya çapında göstereceğimiz başarıdan geçer. Bu başarılarda da bizim ata sporumuz olan güreşte her zaman dünyaya mâl olmuş, önemli güreşçiler çıkarmış bir milletiz bu bizim geleneğimizde var. Yerli milli sporumuz geleneklerimizde var ki eski büyüklerimiz anlatır. Kendi özünde olan bu spor asla ve asla bırakılmaması, nesilden nesile sürdürülmesi, geliştirilmesi lazım. Onun için burada yapılan bu müsabakalara verdiğiniz önemden dolayı da hep birlikte bir aradayız. Ben burada yapılan, bu müsabakalara katılan tüm gençlerimizi tebrik ediyorum. İster dereceye girsinler ister girmesinler bu işe gönül vermiş herkesi tebrik ediyorum ve bu gençlerimize bundan sonraki ülke çapında katılacakları müsabakalarda da başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından derece elde eden sporculara protokol üyelerimiz tarafından madalyaları verildi.