Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2023 yılı faaliyet programında yer alan ve proje kapsamlı düzenlenen “Türkiye’nin En Güçlüsü” şampiyonasında ilimizden Kastamonu Spor Lisesi öğrencisi Dilşat Gamze Turan, Türkiye üçüncüsü oldu.

Ankara Eryaman TOHM Atletizm sahasında düzenlenen finallerde 13 Yaş Kızlar kategorisinde mücadele eden Dilşat Gamze Turan, 80 metre koşu, uzun atlama ve gülle atmada elde ettiği derecelerle üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başardı.

Kastamonu il birincisi olduktan sonra Ankara’da grup müsabakalarında da dereceye girerek finallere katılmaya hak kazanan Dilşat Gamze Turan, kendi yaş grubunda 8 gruptan katılım sağlayan en iyi 21 sporcu içerisinden de başarılı sonuçlar elde ederek ilimize derece kazandırdı.

Dilşat Gamze Turan, elde ettiği bu başarının ardından da 15 – 26 Kasım tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan Milli takım gelişim kampına davet edildi.

Türkiye finallerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz atletizm antrenörü Gani Kıratlı’nın eşlik ettiği Dilşat Gamze Turan, şampiyona dönüşünde Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak’ı ziyaret etti. İl Müdürümüz Reşat Asrak, sporcumuzu elde ettiği başarısından dolayı tebrik etti.