Kastamonu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Okul Sporları Gençler Hentbol Türkiye Birinciliği’nde şampiyonlar belli oldu.

Merkez  Spor Salonu’nda düzenlenen ve TRT Spor Yıldız’dan da naklen yayınlanan final maçları sonrasında erkeklerde şampiyon İstanbul Özel Ataşehir MBA Anadolu Lisesi olurken, ikinci Adana Şehit Ahmet – Mehmet Oruç Spor Lisesi oldu. Kızlarda şampiyon ise İstanbul Özel Cent Lisesi olurken, ikinci Adana Özel Eral Anadolu Lisesi oldu.

Üçüncülük karşılaşmaları ise Atatürk Spor Salonu’nda düzenlendi. Erkeklerde üçüncü Isparta Gülkent Anadolu Lisesi olurken, dördüncü Batman Farabi Anadolu Lisesi oldu. Kızlarda ise üçüncü Elazığ OSB MTAL olurken, dördüncü ilimiz temsilcisi Kastamonu Pervaneoğlu Ali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde kızlarda şampiyon olan İstanbul Özel Cent Lisesi’ne şampiyonluk kupası Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürümüz Ömer Altunsoy tarafından verilirken, ikinci olan Adana Özel Eral Anadolu Lisesi’ne kupası Kastamonu Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, üçüncü olan Elazığ OSB MTAL’e kupası Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Daire Başkanımız İlhan Demir, dördüncü olan Kastamonu Pervaneoğlu Ali MTAL’e ise kupası Gençlik ve Spor Bakanlığı Sporcu Yetiştirme Daire Başkanımız Selçuk Çebi tarafından verildi.

Erkeklerde şampiyon olan İstanbul Özel Ataşehir MBA Anadolu Lisesi’ne kupasını Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Daire Başkanımız İlhan Demir verirken, ikinci olan Adana Şehit Ahmet – Mehmet Oruç Spor Lisesi’ne kupasını Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, üçüncü olan Isparta Gülkent Anadolu Lisesi’ne kupasını Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Şube Müdürümüz Samet Atila, dördüncü olan Batman Farabi Anadolu Lisesi’ne ise kupasını Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürümüz Dr. Engin Kaya verdi.

Türkiye Birinciliğinde görev alan hakem ve gözlemcilere ise plaketleri Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdür Vekilimiz Efgan Dağlı tarafından verildi.

5 gün süresince ilimiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonada en değerli oyuncular da ödüllerine kavuştu. En değerli oyuncular kızlarda İstanbul Özel Cent Lisesi’nden Helinsu Karagözlü, erkeklerde ise İstanbul Özel Ataşehir MBA Anadolu Lisesi’nden Muhammet Özgün seçildi. Sporcularımız ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Şube Müdürümüz Samet Atila ve Türkiye Hentbol Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Köklü’nün elinden aldı.