Sporun ve sağlıklı yaşam bilincinin arttırılması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun işbirliğinde 81 ilde eş zamanlı olarak Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu düzenlendi.

Bisiklet turuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kışla Parkı’ndan başlayan, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan Bisiklet Turu’na Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak, Yeşilay Şube Başkanı Mesut Şeker, Yeşilay Bölge Koordinatörü İzzet Serhat Köylü de katıldı.

Yeşilay Şube Başkanı Mesut Şeker, “Biz Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak bağımlılıkla mücadele için her türlü etkinliği yapıyoruz. 2011 yılından bu tarafa da bisiklet turlarını, sağlıklı bir yaşam için, farkındalık için gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 11.'sini gerçekleştirdik. Kastamonu'da güzel bir etkinlik oldu. Buradaki amacımız sağlıklı bir yaşam için vatandaşın farkındalık oluşturmaktı. 250'den fazla katılımcı oldu. İnşallah amacına ulaşmıştır. Amacımız bisiklet kullanarak vatandaşlara bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan etkinlikleri gösterebilmekti. Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, İl Emniyet Müdürlüğü'ne, İl Sağlık Müdürlüğü'ne, Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliğine ve Kastamonu Yeşilay Spor Kulübü Başkanı Ufuk Tidim’e emekleri ve işbirlikleri için teşekkür ederiz” dedi.