Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Macadele’yi başlatmak için Samsun’a ayak bastığı günün 105’nci yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladık.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak’ın çelenk sunmasının ardından kutlama programının yapılacağı Gazi Stadyumu’na kadar Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı gösteri birliği, spor kulüpleri, halk oyunları ekipleri ve öğrencilerin de katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gazi Stadyumu’nda düzenlenen kutlama programına ise vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kutlama programına Valimiz Meftun Dallı, Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak, il protokolü, siyasi partilerin temsilcileri ve STK temsilcileri de katıldı.

Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.

İl Müdürümüz Reşat Asrak konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz. Bu özel gün, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir dönüm noktasıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış,  ulus egemenliğine dayalı tam bağımsız bir Türk Devleti kurma kararıyla yola çıkmıştır. Atatürk’ün bu kararı, Türk milletinin iradesini ve azmini temsil etmiştir.

19 Mayıs ilk adımdır. 19 Mayıs İstiklaldir. 19 Mayıs İstikbaldir. 19 Mayıs Kurtuluştur. 19 Mayıs Milli Mücadeledir. 19 Mayıs Bağımsızlıktır. 19 Mayıs Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giden yoldur. 19 Mayıs Milli İradedir. 19 Mayıs Cumhuriyettir.

Sevgili Gençler;

Sizler, İstiklal aşkını veren Şehit Şerife Bacıların, Halime Çavuşların, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Ulubatlı Hasanların, Osman Gazilerin, Fatihlerin, Yavuzların torunlarısınız.

Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için eğitimli, donanımlı ve özgüven sahibi bireyler olmalısınız. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli İradenin” yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir.

Türkiye Yüzyılında, Bilimde, teknikte, kültürde, sanatta ve sporda, her alanda zirvede olan Türk Gençliği; “Birinci vazifen Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.”

Unutmayınız ki; “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.”

Bu güzel vatanı bize emanet eden Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, “Türkiye’nin Gücü Gençliğidir” diyerek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.”

Tören şiirlerin okunması, halk oyunları gösterileri, spor gösterileri (güreş, taekwondo, eskrim, artistik cimnastik), Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı gösteri birliğinin gösterilerinin ardından sona erdi.