U17 Futbol Türkiye Şampiyonası Final Müsabakaları ilimizin ev sahipliğinde düzenlendi. 4 takımın mücadele ettiği finallerde İstanbul temsilcisi Eroğlu Spor, Türkiye Şampiyonu oldu.

Gazi Stadı’nda oynanan karşılaşmalarda yarıfinal maçları cumartesi günü, final maçları ise Pazar günü oynandı.

Yarıfinal maçlarında İstanbul Eroğlu Spor, Bursa Kestel Belediyespor’u 1-0 mağlup ederek adını finale yazdıran ilk ekip oldu.

Diğer yarıfinal maçında ise Konya Selçukluspor, normal süresi 3-3 biten karşılaşmada Anadolu Bingölspor’u penaltı atışları sonunda 7-4 mağlup etti ve adını ilk finale ikinci takım oldu.

Pazar günü ilk olarak üçüncülük karşılaşması oynandı. Bursa Kestel Belediyespor, rakibi Anadolu Bingölspor’u 4-2 mağlup ederek Türkiye üçüncüsü oldu.

Karşılaşma sonunda Türkiye dördüncüsü olan Anadolu Bingölspor’a kupasını ve madalyalarını Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Antrenörü Fatih Azak ve Kastamonu Amatör Kulüpler Federasyonu Genel Sekreteri Bülent Canbolat verdi. Türkiye üçüncüsü Bursa Kestel Belediyespor’a ise kupasını ve madalyalarını Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Osman Kılıç ve Kastamonu Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu verdi.

Şampiyonluk maçında ise İstanbul Eroğluspor ile Konya Selçuklu Spor takımları karşı karşıya geldi. Konya Selçukluspor’un iki penaltı atışından yararlanamadığı final maçında İstanbul Eroğluspor karşılaşmanın 17’nci dakikasında Emre Tekin’in attığı golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrılarak U17 Futbol Türkiye Şampiyonu oldu.

Karşılaşma sonunda düzenlenen törende Türkiye ikincisi olan Konya Selçukluspor’a kupa ve madalyaları Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Abdullah Albanur ve Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu tarafından verildi.

Türkiye şampiyonu İstanbul Eroğluspor’a şampiyonluk kupası ve madalyaları ise Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Remzi Ay ve Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak tarafından verildi. 

Türkiye finaline ev sahipliği yapan ilimizde, başarılı geçen organizasyondan dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak'a, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu'na, Futbol İl Temsilcisi Serdar Badioğlu'na, İl Hakem Kurulu Başkanı Alper Güner'e teşekkür plaketi takdim edildi.