Milli mücadele döneminin lojistik üssü olan İnebolu’dan Anadolu’ya sevk edilen silah ve cephanenin kağnılarla ve insan gücüyle taşındığı güzergah olan İstiklal Yolu’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından düzenlenen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’nde 2. Gün geride kaldı.

Türkiye’nin dört bir tarafından ilimize gelen yürüyüşçüler, ilk gün İnebolu’dan ilk gün kamp noktası olan Çuha Doruğu mevkiine 20 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi. Geceyi burada geçiren yürüyüşçüler kamp ateşi ve canlı müzik eşliğinde unutulmaz anlara tanıklık etti.

İkinci gün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Çuha Doruğu kamp noktasından Küre Ecevit Hanı mevkiindeki kamp noktasına ulaşmak için yola çıkan yürüyüşçüler ilk olarak Küre Ayrancı Yaylası’na ulaştı. Burada öğle yemeği sonrasında yeniden yola çıkan yürüyüşçüler, Küre ilçe merkezinde alkışlarla karşılandı. Küre’de halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından yeniden yola kafile, Ecevit Hanı’ndaki ikinci kamp noktasına ulaştı.

AFAD, Jandarma ve UMKE ekiplerinin de yer aldığı yürüyüşte, kafileye güzergah boyunca Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak da eşlik etti.

Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’nün üçüncü gününde ise yürüyüşçüler Seydiler Halkacılar mevkiindeki kamp alanına ulaşmaya çalışacak.

Yürüyüşün son gününde ise Halkacılar’dan yola çıkacak olan yürüyüşçüler, ilimiz Kışla Parkı’nda karşılanacak. Kışla Parkı’ndaki karşılama sonrasında ise kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirilecek.