Milli mücadele döneminde İnebolu’ya gelen silah ve cephanenin Anadolu’ya sevk edildiği 95 kilometrelik İnebolu-Kastamonu güzergahında düzenlenen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’nde son güne gelindi.

9 Haziran’da İnebolu Çuha Doruğu mevkiinde kamp yapan yürüyüşçüler, ikinci günü Küre Ecevit Hanı kampında, üçüncü gün olan dün geceyi ise Seydiler Halkacılar kamp alanında geçirdi.

Ecevit Hanı’ndan sabah saatlerinde yola çıkan yürüyüşçüler önce Seydiler ilçemizde bulunan Şehit Şerife Bacı Anıtı’nı ziyaret etti. Burada gerçekleştirilen ziyaret sonrasında Seydiler ilçe merkezine Atabeygazi Mehter takımı eşliğinde giriş yapan yürüyüşçüler için halkoyunları ekibi gösteri sundu. Seydiler’deki programa İlçe Kaymakamı Muhammed Mücteba Gürz, Gençlik ve Spor Bakanlığımız Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcımız Ertan Göv, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak da katıldı.

Karşılama töreni sonrasında yürüyüşçüler Halkacılar Kamp alanına hareket etti. Son geceyi Halkacılar’da geçiren yürüyüşçüler, bugün de sabah saatlerinde yeniden yola koyuldu.

İlk olarak öğle yemeği için Gölköy fidanlık mevkiinde mola verecek olan yürüyüşçüler, bugün akşam saat 17.30’da Kışla Parkı’na ulaşmayı planlıyor. Buradaki karşılama programı sonrasında Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşçüleri, kapanış programı için Cumhuriyet Meydanı’na kadar Kastamonulular’ın da katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirecek.